Kış aylarında bağışıklığımızı güçlendiren zencefil faydaları ve besin değerlerini sizin için derledik. Anti-enflamatuar özellikleriyle ön plana çıkan zencefil, şifa kaynağı besinlerden biridir. Farklı bir kokuya ve aromaya sahip olan zencefili, hastalıklardan korunmak ve metabolizmayı hızlandırmak için tüketebilirsiniz. Vegan beslenirken vücut direncinizi yüksek tutmak istiyorsanız zencefil gibi sebzeler en ideal seçeneklerden biridir.
Zencefil nedir?
Güneydoğu Asya’ya ait bir besin olan zencefil, 3000 yıllık bir geçmiş sahiptir. Jamaika’dan tüm dünyaya yayılan zencefil, ülkemizde de bolca yetiştirilir. En önemli özelliği bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı korumasıdır.
Vegan Zencefilli Yılbaşı Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Zencefil kaç kalori?
- 100 gram zencefil yaklaşık olarak 80 kaloridir.
Zencefil besin değerleri nedir?
100 gram zencefilin besin değerleri şöyledir:
- 8 gram karbonhidrat
- 8 gram protein
- 7 gram yağ
- 2 gram diyet lifi
- 415 miligram potasyum
- 0,2 miligram bakır
- 0,2 miligram manganez
- 43 miligram magnezyum
- 5 miligram C vitamini
- 0,2 miligram B6 vitamini
- 7 miligram niasin
- 34 miligram fosfor
- 6 miligram demir
Zencefilli Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Zencefil faydaları nelerdir?
- Zencefil mide bulantısını ve mide sancılarını giderir. Özellikle mide hastalıklarına bağlı olarak gelişen mide bulantısını geçirmede son derece etkilidir. Aynı zamanda araba tutması gibi nedenlerle oluşan bulantıya da iyi gelir.
- Bağırsaklardaki gazı giderir ve dışkıya hacim katar. Bu sayede kabızlığı önleyerek bağırsakları rahatlatır.
- Kas ağrılarına oldukça iyi geldiği için spor sonrasında tüketilmesi önerilir.
- Anti-enflamatuar özelliğe sahip olduğu için iltihabı önler. Aynı zamanda iltihabın vücuttan atılmasına yardımcı olur.
- Zencefil faydaları arasında kolesterolü dengelemesi de vardır. Kanın pıhtılaşmasını önlemesi ve kan şekerini dengelemesi sayesinde kalp sağlığını da korur.
- Zencefilin en önemli faydalarından biri de regl döneminde kramp ve sancı yaşanmasını önlemesidir. Kaynatarak içildiğinde bu sürecin daha kolay geçmesini sağlar.
Kök Sebzeler Nelerdir? Kök Sebzelerin Faydaları Nelerdir?
- Zencefil faydaları arasında en ön plana çıkanı ise enfeksiyonlara karşı koruma sağlamasıdır. Özellikle kış aylarında çoğalan enfeksiyon hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır. Aynı zamanda vücut sıcaklığını da arttırarak üşütmeye karşı vücudu korur.
- Astım gibi hastalıkların neden olduğu solunum güçlüğüne de iyi geldiği bilinmektedir. Alejik nedenlerle oluşabilen solunum güçlüğünü gidermede de etkilidir.
- İçeriğinde bulunan gingerol bileşiği sayesinde kansere karşı koruma sağlar. Yapılan araştırmalara göre zencefil tüketimi ile özellikle kolon ve meme kanserine yakalanma riskini azaltmak mümkündür.
Yorum Bırak