Teff Unu Faydaları Nelerdir? Teff Unu Besin Değerleri

teff unu faydaları

Glutensiz bir un çeşidi olan teff unu faydaları ve besin değerlerini sizin için derledik. Teff unu, buğday ununa en iyi alternatiflerden biridir. Özellikle çölyak hastaları ya da glüten hassasiyeti olan kişiler için tercih edilebilecek en faydalı un çeşitlerinden biridir. Aynı zamanda diyet yaparken de tüketilebilir. Teff tohumu, protein bakımından zengin olduğu için unu da vegan tariflerde kullanmak oldukça faydalıdır.

teff unu faydaları

Teff Tohumu Nedir? Teff Tohumu Faydaları Nelerdir?

Teff unu besin değeri nedir?

100 gram teff ununun besin değerleri şöyledir:

  • Kalorisi: 366
  • Protein: 12.2 gram
  • Yağ: 3,7 gram
  • Karbonhidrat: 70.7 gram
  • Lif: 12.2 gram
  • Demir: Günlük Değerin % 37’si (DV)
  • Kalsiyum: DV’nin % 11’i

teff unu faydaları

Teff unu faydaları nelerdir?

Glutensizdir.

Teff ununun en önemli özelliklerinden biri glütensiz bir un çeşidi olmasıdır. Teff unu, doğal bir şekilde glütensizdir. Yani herhangi bir işleme maruz kalmamıştır. En besleyici glutensiz un seçeneklerinden biridir.

Glutensiz ve Vegan: Nohut Unu Faydaları Nelerdir?

Lif kaynağıdır.

Çoğu tahıla göre teff unu daha fazla lif içerir. 100 gram teff unu yaklaşık 12.2 gram lif içermektedir.  Bu sayede uzun süre tok tutar ve sindirimi rahatlatır. Aynı zamanda dışkıya hacim kattığı için kabızlığı önler.

Sindirim Dostu Lifli Vegan Yiyecekler Nelerdir?

Düşük glisemik indekse sahiptir.

Kan şekeri üzerinde önemli bir etkisi olan glisemik indeks, kan şekerini dengede tutmak açısından dikkate alınmalıdır. Teff ununun glisemik indeksi 57 olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda lif zengini de olduğu için kan şekerini dengede tutarak ani acıkmaları önler.

Kan Şekerini Düzenleyen Vegan Yiyecekler Nelerdir?

Protein bakımından zengindir.

Teff unu, diğer unlara göre protein bakımından zengindir. Bu da vegan tariflerin çok daha besleyici olmasını sağlar. Proteinin yanı sıra B vitaminleri, fosfor, manganez ve magnezyum açısından da zengindir.

Vegan Protein Kaynakları Nelerdir?